Senaste styrelsemötet 14 november

22 november, 2022 av tomasolson

Styrelsen möttes och här är några av punkterna som avhandlades på mötet:

Två jubilarer gratulerades vid inledningen av mötet. Marsipantårtan smakade gott!

Fyra från vårt scoutmuseum har varit med och firat Nordvästra Skånes Scoutmuseiförenings 25-årsjubileum i Helsingborg. De har ett fint museum i Råå församlingshem och är väl värt att besöka.

Studiecirkeln om scoutings historia som vi startade i samverkan med Sensus tidigare i höstas har haft 5 träffar och i snitt är det 5 deltagare. Ytterligare ett par träffar planeras i år.

Det har även genomförts 3 kulturarrangemang i samverkan med Sensus. En guidning för en grupp scoutpensionärer från Halmstad, Lördagsöppet med Världsscoutjamboree som tema samt ett kvällsöppet med film.

Vår ekonomi har förbättrats efter sommarens deltagande på Jamboree22 där märken mm såldes tillsammans med ett par andra museer samt att vi fått ett bidrag från Göteborgsscouternas stiftelse. Tyvärr minskar dock medlemsantalet och det beslutades om några åtgärder för att försöka få ändring på det.

Det blir Grötfest i början av januari och styrelsen återkommer med mer information när det är klart med tid och lokal.

Föreningen har lite frågor till hyresvärden om vårt hyresavtal avseende den mindre ytan vi har på vinden samt vatteninträngningar som kommer ibland. Asbestsaneringen är slutförd.

På nästa styrelsemöte ska några angelägna inköp för att säkra digital backup på filmer och bilder samt en del annat.

Nästa möte blir på museet den 5 december kl. 11.00.