Som nog alla förstår så håller vi museet stängt tills vidare på grund av smittorisken och att många av oss som håller det igång tillhör riskgrupperna. Vi hoppas på snart öppnande.

Öppettider

Scoutmuseet är öppet för besök helgfria måndagar under höst och vår kl. 11-14. Sedan kan man genom att kontakta oss komma på annan tid. Det kostar 20 kr per person och minst 200 kr vid grupper som får guidning.

 

Adress och kommunikationer till museet

Museet ligger på Utbyvägen 151 i Göteborg.

Från Göteborgs centrum och från Partille centrum kan man ta buss 519 mot Jonsered eller Heden. Hållplatsen Fjällbo ligger alldeles nära museet. Därifrån är det ett par minuters promenad till museet.

 

Studiebesök

Kom gärna på besök med scoutavdelningen, ledargruppen eller annan gruppering så ordnar vi en guidad tur i museet. Det kostar 20 kr per person och minst 200 kr vid grupper som får guidning. Man kan betala med Swish nr xxxxx. Populärt vid besök i museet är också att köpa scoutmärken och annat som kan användas vid den populära bytesverksamheten på stora scoutläger.

 

Lämna saker till museet

Vi tar emot scoutföremål av historiskt värde till våra samlingar. Det kan vara minnesskrifter, fotoalbum, scoutmärken mm. Kontakta någon i styrelsen för att komma överens om överlämnande. En del av scoutkårernas arkiv som protokoll och liknande kan i första hand arkiveras på kommunernas föreningsarkiv. Vi kan gärna diskutera med er om lämpligt sätt att hantera den historiska dokumentationen av scoutkåren.